Om Afroart

Afroart har funnits i Stockholm sedan 1967.

Butikerna har under åren varit ett vattenhål för alla som har en passion för hantverk. Idag drivs Afroart AB av sex textilformgivare, som alla är utbildade på Konstfack i Stockholm.

Afroart har fyra butiker; tre i Stockholm, varav en på Åhlens city, samt en Webbutik. Förutom butiksverksamheten har Afroart en omfattande grossiströrelse med ett hundratal återförsäljare.

Idén har hela tiden varit att samarbeta med lokala hantverkare för att synliggöra hantverket från länder i Afrika, Asien och Latinamerika.
En stor del av Afroarts sortiment är utvecklat av Afroart Studio, Afroarts eget design team. Tanken är att med design som verktyg, utveckla och marknadsanpassa det traditionella hantverket och på så sätt bidra till att skapa nya arbetstillfällen i regioner där hantverk idag är den viktigaste inkomstkällan. Detta gör att unika hantverkstraditioner får möjlighet att överleva och att Afroarts kunder får tillgång till världens hantverk.

Hantverk i sig sliter inte på naturens resurser och tar lite energi i anspråk. Tillverkningen sker i huvudsak av natur- eller återvunna material. Afroarts sortiment tillverkas för hand och oftast på landsbygden, vilket innebär att människor kan stanna kvar på sina hemorter och inte tvingas åka till städerna för att arbeta.

Afroart importerar direkt från hantverkare eller via rättvishandelsorganisationer.
Rättvis handel är en självklarhet för oss!
Våra samarbetspartners finns i följande länder:
 Bangladesh, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Ecuador, Elfenbenskusten, El Salvador, Filippinerna, Ghana, Guatemala, Indien, Indonesien, Kenya, Madagaskar, Malawi, Mali, Marocko, Mexico, Mongoliet, Nepal, Niger, Nigeria, Pakistan, Senegal, Sri Lanka, Sydafrika, Tanzania, Vietnam.

Välkommen till vår värld - A world of craft!

Katarina Chintoh, Maja Ekmark, Bodil Karlsson,
Emma Labor, Gunilla Lundberg och Marie Persson Enström.